Meteen naar de inhoud

Met een slaapcoach of slaaptherapeut naar een betere nachtrust 

  ­Iedereen heeft periodes in het leven waarin je minder slaapt. Maar als zo’n periode lang duurt, wordt het een probleem. Slecht slapen heeft invloed op je humeur, hoe goed je je kunt concentreren maar kan op den duur zelfs leiden tot obesitas of diabetes. Goed slapen is dus belangrijk. En ik kan je helpen een goede nachtrust te krijgen. In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is tussen een slaapcoach en slaaptherapeut, waardoor slecht slapen wordt veroorzaakt en hoe ik als slaaptherapeut te werk ga om mensen met slaapproblemen te helpen. 

  Slaapcoach of slaaptherapeut?

   

  Slaapcoach of slaaptherapeut? 

  Op het internet krijg je een boel hits als je adviezen zoekt om beter te slapen. Aan slaapcoaches geen gebrek. Ik ben echter een slaaptherapeut, en ik vind het belangrijk uit te leggen wat het verschil is. Coach is een onbeschermde titel. Dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen, zonder ervoor te studeren. Een therapeut ben je niet zomaar. Ik ben opgeleid als oefentherapeut en gespecialiseerd in slaapproblemen. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie bij insomnia en dit is wetenschappelijk bewezen effectief bij slaapproblemen. Mijn therapie is dan ook aantoonbaar werkzaam. Bij een slaapcoach moet je daar maar op hopen.

  Goed. Nu dat uit de wereld is, terug naar waarom je hier bent. Je slaapt slecht, en ik kan je helpen.

  Wanneer hulp bij beter slapen van slaapcoach of slaaptherapeut? 

  Eigenlijk kun je nooit te vroeg ingrijpen als je slecht slaapt. Want hoe langer je nachtrust al verstoord is, hoe moeilijker het is om je klachten te verhelpen.

  Slecht slapen kan verschillende oorzaken hebben. De een heeft last van stress/piekeren, de ander slaapt slecht door de overgang of je slaapt slecht omdat je midden in een burn-out zit. Hoe het ook komt: een periode van slecht slapen of steeds vermoeid zijn als je wakker bent is meer dan genoeg reden om in te grijpen. Ik zeg vaak: ‘luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.’  

  Mijn aanpak bij jouw slaapprobleem 

  Elke aanpak is maatwerk. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou het beste werkt. Bij een intake ga ik specifieke vragen aan je stellen: sinds wanneer slaap je slecht, wat heeft hiertoe geleid, waar heb je last van: alles wat met jouw slaap te maken heeft, wil ik weten.  

  Vervolgens gaan we aan de slag met een persoonlijk slaaptraject waarbij ik je begeleid. Liever zelf aan de slag zonder mijn hulp? Dan kun je ook kiezen voor de slaapbox. Weet je nog niet zo goed wat voor jou het beste werkt? Boek dan direct een gratis intake met me en dan kijk ik hoe ik je kan helpen.  

  Beter slapen met een persoonlijk slaaptraject 

  In het persoonlijk slaaptraject krijg je zes op maat gemaakte consulten met persoonlijk advies en bijsturen waar nodig.

  Ik kijk daarbij niet sec naar de slaap alleen. Ik geloof namelijk dat het verbeteren van slaap een 24-uurs aanpak vergt. Samen kijken we naar alle facetten die jouw slaap kunnen beïnvloeden, want alles wat je overdag doet heeft invloed op je nacht. Jouw levensstijl, eetgewoonten, stressniveaus, lichaamsbeweging en omgang met technologie kunnen allemaal van invloed zijn op hoe goed je ‘s nachts slaapt. Door al deze aspecten te integreren in onze slaapverbeteringsstrategie, kunnen we de kernproblemen aanpakken die jouw slaap beïnvloeden.

  Ik ben er verder op gericht om te begrijpen hoe lang je al met slaapproblemen kampt en welke gebeurtenissen of veranderingen mogelijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van het probleem. Dit helpt ons om eventuele patronen en verbanden te identificeren. Voor meer informatie over het persoonlijke slaaptraject kijk je hier

  90% merkt positieve effecten 

  Uit ervaring blijkt dat gebruikers na drie tot vier weken een positief verschil gaan ervaren. Ze gaan beter slapen en worden meer uitgerust wakker.

  Aan het einde van jouw traject heb je een concreet plan. Omdat je al hebt ontdekt wat voor jou werkt, kun je slaapproblemen in de toekomst voorkomen of snel aanpakken. 90% van de mensen die met de slaapbox aan de slag gaat merkt positieve effecten en zelfs na twee jaar zijn gebruikers nog heel tevreden. Het traject dat ik aanbied is dus een investering waar je misschien wel je hele leven profijt van hebt. 

  Ben je niet op zoek naar een slaapcoach of slaaptherapeut maar ga je liever zelf aan de slag? Dan is mijn slaapbox ook een goede methode om beter te (leren) slapen.

  Beter slapen met de slaapbox

  De slaapbox bestaat uit een 8-weekse training die je zelf kunt volgen. Deze box is gevuld met adviezen, waarmee je in acht stappen met je slaapproblemen aan het werk gaat. Hoewel dit ingrijpend kan klinken, gaat het meestal niet om grote veranderingen. Het begint met kleine veranderingen in je huidige patroon, waarbij jij in de gaten houdt waar je het beste op reageert. Als je hebt ontdekt wat voor jou wel en niet werkt, kunnen je uitbouwen. Bij deze slaapbox krijg je als bonus ook extra begeleiding via motivatiemails. Zo wordt het, ook zonder de persoonlijke hulp van een slaapcoach, makkelijker om ook daadwerkelijk veranderingen toe te passen in je dagelijks leven. 

  Vragen over slapen, een slaapcoach of slaaptherapeut?

  Mocht je nog vragen hebben over het verschil tussen een slaapcoach en slaaptherapeut, slecht slapen in het algemeen of een persoonlijk slaaptraject voor jou, neem contact met me op en ik help je met liefde verder.